Český karamel – 200 ml

Český karamel – 200 ml

Produkt nie je možné zakúiť.

O produkte

Pod názvom Originální karamel pre Vás vyrábame tekutý karamel se svojou typicky karamelovou chuťou a vôňou. Výrobny proces je 100 % ručná práca. Karamel je celkom prírodny, bez pridaných konzervantov a farbív.

Podrobnejšie informácie

Je skvelý na osladenie kávy, čaju, grogu, vareného vína, pudingu, rôznych kaší, zmrzlinových a ovocných pohárov, na palacinky, pečené banány, šišky s makom, pre chrumkavejšiu kôrku pri dopekaní mäsa, do základu červenej kapusty, sviečkovej aj iných omáčok a do polievok. Skrátka Vašej predstavivosti sa medze nekladú.

Blahodárne vlastnosti karamelu popisuje vo svojom receptári Páter František Ferda, kde píše: „Pre Vaše zdravie je najlepší, ak budete cukor užívať vo forme karamelu. Takto pripravený cukor sa stáva zásaditým a z ľudského organizmu neuberá minerály potrebné pre ďalšie spracovanie, chránime tak žalúdok pred prekyslením.

Príbeh českokrumlovského karamelu od Vaška.
Už mnoho rokov si pripravujeme karamel v tekutom stave, aby bol v kuchyni vždy po ruke a to na sladenie pohárov, palaciniek a pod. Postupne sme prichádzali na ďalšie možnosti, ako ho využiť a tak ako so všetkým ostatným , sa oň deliť s priateľmi. Častejšie sme začali počúvať: Prečo ho tiež nepredávate? My by sme si ho radi aj kupovali. Tak tu je aj pre Vás.

Český výrobok
Karamel je používaný v kuchyni odpradávna. Používa sa na osladenie kávy, čaju, grogu, vareného vína, pudingu, rôznych kaší, zmrzlinových a ovocných pohárov, na palacinky, pečené banány, šišky s makom, pre chrumkavejšiu kôrku pri dopekaní mäsa, do základu červenej kapusty, sviečkovej aj iných omáčok a do polievok. Skrátka Vašej predstavivosti sa medze nekladú.

100% ručná práca
Blahodárne vlastnosti karamelu popisuje vo svojom receptári Páter František Ferda, kde píše: „Pre Vaše zdravie je najlepší, ak budete cukor užívať vo forme karamelu. Takto pripravený cukor sa stáva zásaditým a z ľudského organizmu neuberá minerály potrebné pre ďalšie spracovanie, chránime tak žalúdok pred prekyslením.“

Bez konzervantov a farbív
Vyrába Irena a Václav Kalkušovi v rodinnej firme Karamelový sen s.r.o.

RECEPTY

Čo uvádza literatúra

  • Karamel - spánok a stres

    02. 11. 2017

    Tekutý karamel používali v kuchyni už naše babičky .Výhodou okrem výbornej chuti je ,že tepelným spracovaním cukru sa z kyslej povahy mení v zásaditú .Vedci objavili skutočnosť že koncentrovaný cukor aktivuje nervový prenášač melatonín ktorý má pozitívny vplyv na náš nočný spánok. čítať viac