Cesar šalát s krutónmi, kuracím filetom a lahodným španielskym cesnakom Appetit

Cesar šalát s krutónmi, kuracím filetom a lahodným španielskym cesnakom Appetit

Suroviny na 4 porcie:

  • hlávkový šalát (ľadový)
  • 40 g. žĺtky
  • 15 g. francúzska horčica
  • 60 g. kyslá smotana
  • 1/2 lyžičky cukru
  • soľ
  • citrónová šťava
  • 150 g. olivový olej
  • kocky opečeného toastu
  • 50 g. postrúhaný parmezán
  • sardelová pasta
  • 400 g. kuracie prsia
  • 60 g. Appetit španielský cesnak

Postup:

Žĺtok vymiešame s olivovým olejom na majonézu, pridáme horčicu, smotanu, cukor, štipku soli, citrónovú šťavu a sardelovú pastu. Umytý šalát potrháme na kúsky a zmiešame s pripraveným dressingom. Šalát posypeme pokrájaným španielskym cesnakom Appetit, studenými kockami opečeného toastu a postrúhaným parmezánom. Na záver pridáme upečený filet z kuracieho mäsa.