Cesar šalát s krutónmi, kuracím filetom a lahodným španielskym cesnakom Appetit
Suroviny na 4 porcie:
- hlávkový šalát (ľadový)
- 40 g. žĺtky
- 15 g. francúzska horčica
- 60 g. kyslá smotana
- 1/2 lyžičky cukru
- soľ
- citrónová šťava
- 150 g. olivový olej
- kocky opečeného toastu
- 50 g. postrúhaný parmezán
- sardelová pasta
- 400 g. kuracie prsia
- 60 g. Appetit španielský cesnak
Postup:
Žĺtok vymiešame s olivovým olejom na majonézu, pridáme horčicu, smotanu, cukor, štipku soli, citrónovú šťavu a sardelovú pastu. Umytý šalát potrháme na kúsky a zmiešame s pripraveným dressingom. Šalát posypeme pokrájaným španielskym cesnakom Appetit, studenými kockami opečeného toastu a postrúhaným parmezánom. Na záver pridáme upečený filet z kuracieho mäsa.