Domáci karamel
O produkte
PREZENTÁCIA PRODUKTU Zloženie : skaramelizovaný repný cukor ,voda, Objem : 100 ml
Podrobnejšie informácie
Karamel v tekutom stave je zásaditej povahy a neprekyseľuje organizmus uvádza sa v knihe ,,Receptár pátera Ferdu ,, .
Domáci karamel
Karamel je skaramelizovaný biely repný cukor.
Páter František Ferda prisudzoval karamelu neobyčajný význam. Vravel, že jednou z príčin prekyselenia žalúdku je biely cukor. Zdravšie je sladiť medom alebo cukrom vo forme karamelu. Cukor takto pripravený / skaramelizovaný / sa stáva zásaditým.
Organizmus spotrebuje veľa minerálov aby biely cukor premenil na zásaditý a využil ho pre seba.Cukor v podobe karamelu má výhodu v tom že zásaditej povahy už je vďaka tepelnej úprave.Karamel nezaťažuje organizmus je ľahko stráviteľný a uloží sa v tele ako čistá energetická zásoba.
Vyskúšajte Domáci karamel ako :
- sladidlo všade, kde se používa cukor alebo med
- pomazánku s maslom na chlieb
- prísadu do nálevu na šalát , do omáčok a polievok , pri pečení mäsa pre chrumkavejšiu kôrku
- sladidlo do limonád , čajov a kávy
- polevu na palacinky , pečené banány ,štrúdľu
- dochucovadlo do jogurtov a tvarohov
Vašej fantázii sa medze nekladú.....................